Verhuur Baden

In water bevallen is een goede manier.
Veel vrouwen geven tijdens de bevalling de voorkeur aan een ‘ eigen nest’. Dat is vaak een comfortabele plek in de privé-sfeer. Een bad versterkt het gevoel van ‘eigen nest’. Het warme water ontspant door de positieve sensatie op lichaam en geest. Daarnaast werkt het adrenaline verlagend, waardoor de gevoeligheid voor pijn afneemt. Het bevordert de aanmaak van endorfine, een natuurlijke pijnstiller. Warm water helpt de barende zich te laten gaan en haar instinct te volgen. De barende kan makkelijk verschillende houdingen aannemen, doordat het water haar draagt. Het is erg comfortabel.

Water maakt de huid soepel en verlaagt de kans op inscheuren. Voor de baby is de overgang bij een waterbevalling geleidelijker en rustiger. Vaak kijkt de baby zelfs onder water even rond, hij krijgt tenslotte door de navelstreng nog voldoende zuurstof. Nadat de ouders de baby boven water hebben gehaald, is de baby vaak wakker en is contact snel gemaakt. In bad bevallen kan in een groot bad (met veel bewegingsvrijheid), vaak gehuurd, of in je eigen bad. Ook is het mogelijk om in het bevalbad te bevallen in Geboortehuis VEO in Harderwijk.

Je verloskundige kan jullie een uitgebreide folder over waterbevallingen geven en meer informatie vertellen. Tevens hebben ze een leen DVD met badbevallingen. Ben je in een van deze dingen geïnteresseerd, geef dit dan aan bij je verloskundige. Ook kun je een bad bij De Kei huren. Zie hieronder.

Bad huren
Het is mogelijk om bij verloskundigenpraktijk De Kei een bad te huren. Er zijn twee soorten baden te huur. Een opblaasbad en een hard bad, beiden speciaal gemaakt om in te bevallen. Nadat het is opgezet is het bad erg stevig en heeft het een afmeting van 190×150 cm. De huur van het opblaasbad bedraagt €160,=, het harde bad kost €190,=, dit is inclusief een speciaal hygiënezeil.
Reserveren kan op iedere werkdag tussen 9.00 – 14.00 uur bij onze assistente: 033 – 480 18 80. Wacht niet te lang, de baden zijn soms snel gereserveerd. Indien je om medische reden tijdens de bevalling geen gebruik kan maken van het bad, krijg je een 2/3 deel van het bedrag retour (redenen zie contract).

 

opblaasbad

Opblaasbad:
– 193x165x76cm
– bestaat uit een geheel
– capaciteit 615 liter
– opgezet in 15 minuten
– gevuld in 1 uur
– inclusief hygiënisch zeil
– €160,= voor 5 weken

hardbad

Hard bad:
– 180x130x67cm
– bestaat uit 4 harde delen
– capaciteit 675 liter
– opgezet in 20 minuten
– gevuld in 5 kwartier
– inclusief hygiënisch zeil
– inclusief verwarmingselement
– €190,= voor 5 weken

BIJ WELK TEAM KAN IK TERECHT?
Doe de postcode check (alleen getallen):
Copyright © 2024 Verloskundigenpraktijk De Kei | Designed by OOSEOO Internetmarketing | All Rights Reserved.