Centering Pregancy

Omdat wij jullie de allerbeste zorg willen bieden is er bin onze praktijk Centering Pregnancy mogelijk. Zwangerschapscontroles met andere zwangeren (dus in plaats van de individuele controles), waarbij je 17 uur meer zorg krijgt, maar vooral veel meer informatie.

Bij deze vorm van zwangerschapscontroles kom je tien keer gedurende 2 uur met andere zwangeren bij elkaar. Je deelt ervaringen, krijgt ondersteuning en helpt elkaar bij het vinden van oplossingen. Deze vorm van zorg geeft vrouwen een grotere rol in hun eigen zorgproces. Je krijgt meer uitgebreidere voorlichting in je zwangerschap dan tijdens de korte individuele controles. Het grote voordeel is dat de bijeenkomsten zullen worden geleid door één vaste verloskundigen. Dat is prettig en vertrouwd.

Elke 6 weken start een nieuwe groep van 6-10 vrouwen. Hierdoor verschil je maximaal 6 weken van elkaar qua zwangerschapsduur. Hartstikke leuk, heel leerzaam (ook voor de verloskundigen) en heel succesvol. Alle vrouwen ervaren steun en geven aan veel te leren. Zelfs zwangeren die al een kind hebben vertellen dat ze hier goede tips en trics leren. Dat ze een keertje voor proef konden komen was fijn. Ze waren opgelucht dat het geen theekransje was en bleven!

 
“Tell me and I forget. Teach me and I remember. Involve me and I learn.”
 
Je krijgt informatie toegestuurd bij aanmelding. Je verloskundige zal je bij de intake er wat over vertellen. Dan kan je je aanmelden of er nog even over nadenken. Sommige clienten moeten even een drempeltje over, maar allemaal zeggen achteraf zeer blij te zijn het toch te hebben gedaan.  
 

Meander Medisch Centrum, voor medische en poliklinische bevallingen.

meanderOm u voor te bereiden op een bevalling in ons ziekenhuis, organiseren verpleegkundigen van de afdelingen Kraam en Verloskunde en Kindergeneeskunde regelmatig voorlichtingsavonden met als titel ‘Hoe bevalt het?’. Klik op het logo voor de informatieavonden.
Bij het MMC is het betaald parkeren. Moet je er geregeld heen, dan is een weekabonnement van 15euro misschien interessant. Er is van n9-17 uur KINDEROPVANG!

Kosten:
Geen.

Locatie:
Auditorium Meander Medisch Centrum

Aanmelden:
Meld je hier aan!

Tergooi ziekenhuis, voor medische en poliklinische bevallingen.

tergooiInformatieavond ‘Bevallen in het ziekenhuis’. Om een beeld te krijgen van hoe een bevalling in het ziekenhuis verloopt, organiseert Tergooi informatieavonden.

Kosten:
Geen.

Locatie:
Gehoorzaal van Tergooi Blaricum

Aanmelden:
Meld je hier aan!

FIJN! Zwangerschapsgym

fijnTijdens de zwangerschap is het belangrijk fit te blijven en om informatie te krijgen over je zwangerschap, bevalling en de tijd erna. Samen met vrouwen die even ver zwanger zijn doe je oefeningen, bereid je je voor en deel je ervaringen. Kortom op een nuchtere manier een leuke en leerzame tijd.
De cursus is ook online beschikbaar!

Kosten:
De cursus van 14 lessen kost € 200,- inclusief 21% BTW.

Locatie:
MFC Antares, Maximaplein 7, Leusden

Aanmelden:
Meld je hier aan!

Samen bevallen

De zwangerschapscursus die je mét je partner volgt. De cursus is er op gericht de beide ouders uitgebreid te informeren, eventuele angsten bespreekbaar te maken en het vertrouwen in je eigen kunnen te vergroten. Gedurende de cursus is er steeds aandacht voor de ondersteunende rol van de partner, zodat deze actief betrokken kan zijn bij de bevalling.


Locatie:

Amersfoort (Vermeerkwartier en Nieuwland) en in Soest (Soest Zuid)

Door:
Esther Weijns, Laura Rodenburg of Jet de Roode

Aanmelden:
Meld je hier aan!

Zwangerschapsyoga

Het volgen van de cursus zwangerschapsyoga van Dana Yoga & Geboorte geeft je een stevige basis om straks de bevalling met vertrouwen tegemoet te treden. Je leert veel over je eigen lichaam, bruikbare adem-, ontspannings- en massagetechnieken en krijgt praktische informatie over zwangerschap en bevallen. Partnerlessen zijn mogelijk. 
Dana Yoga & Geboorte biedt daarnaast ook yoga en ondersteuning na de bevalling aan.
De cursus is ook online beschikbaar!

Locatie:
De Bik 1, Hoogland

Kosten:
10 lessen voor 150,-
Groep- en privé!

Aanmelden:
MELD JE HIER AAN!

Zwangerschapsyoga

yoga-in-praktijk-496

De cursus is er op gericht om jouw bevalling zo ontspannen mogelijk te laten verlopen. Het helpt je bewust te worden van de veranderingen in je lichaam en geest. Dit uur is heerlijk om een moment afstand te nemen van alle drukte in je dagelijks leven en  je aandacht even helemaal te richten op je lichaam en je kindje.

Kosten:
Groepslessen, 10 lessen voor €145, –
Privé lessen,  €25,- per les/uur
Privé lessen aan huis €35,- per les/uur
Partner les op verzoek

Locatie:
Fysiotherapeutisch Centrum Vathorst
Eelerberg 6, 3825 BE Amersfoort
jenniferdendaas@yogainpraktijk.nl of bel 06-14553698

Aanmelden:
MELD JE HIER AAN!

Zwangerschapsyoga

indexYogamoment
Het lichaam van een vrouw die zwanger is ondergaat een enorme verandering. Zwangerschapsyoga sluit hier bij aan.
Het lichaam heeft veel energie nodig om al die veranderingen te ondergaan, en het kindje te laten groeien. Er wordt dan ook rustig geoefend.

Kosten:
€ 40,- per 4 weken, incl. partnerles

Lokatie:
Margriet Nichting, 033-4755404
Van Tuijllstraat 18, Hooglanderveen/Amersfoort Noord

Aanmelden:
MELD JE HIER AAN!

Yoga Mama

Yoga Mama begeleidt en ondersteunt met passie zwangeren en hun partners tijdens de zwangerschap, de voorbereiding op de geboorte van hun kindje(s) en het herstel dat daarna volgt. Iedere fase in deze bijzondere periode verdient haar aandacht. Met veel rust, aandacht en dankbaarheid staat ze voor je klaar.
Ook in het engels!

Lokatie:
Ariane 50, Amersfoort (Noord)

Aanmelden:
Meld je hier aan!

Zwangerschapsyoga
Yoga to live. De cursus is er op gericht dat de zwangeren vertrouwen krijgt in haar eigen lichaam. Ze leert bewust te voelen en te ervaren. De bevalling is geen doel op zich omdat deze in de toekomst plaatsvindt. Het uitgangspunt van de zwangerschapsyoga is, dat wanneer de zwangere bewust leert ervaren wat haar lichaam  nú verlangt, ze dat bij de bevalling ook zal voelen wat haar lichaam dán verlangt.De partner heeft 
een belangrijk aandeel in de lessen.

Locatie:
Huis van Irene Mesu
Het Geheugen 27 
3823WS Amersfoort Kattenbroek
irene@ronaldboiten.nl of bel 06 131 713 04

Kosten:
Privé lessen,  €40,- per les
Kom je met meerdere zwangeren dan zijn de kosten lager.

Aanmelden:
MELD JE HIER AAN!

Bevalwijzer

logo3Bevalwijzer geeft informatieve cursussen ter voorbereiding op de bevalling en de tijd daarna, voor jou en je partner. De Bevalwijzer cursussen zijn niet alleen fysieke, maar ook mentale én praktische voorbereiding: door alle informatie objectief op een rij te zetten krijg je overzicht in wat er te wachten staat en daarmee een gevoel van rust en controle.
Privecursussen kunnen ook bij jou thuis!! Bel of mail voor meer informatie.
Also in English!

Susan Dubbeldam, verloskundige
susan@bevalwijzer.nl /06-48534251

Lokatie:
Lambertus Hortensiuslaan 86, Naarden

Aanmelden algemene cursus:
Meld je hier aan!

 

MamaRijk

mamarijkMamaRijk biedt begeleiding, training en producten om vanuit eigen kracht, in verbinding met jezelf en je kind de wereld van het ouderschap te ontdekken. MamaRijk ondersteunt (toekomstige) ouders om ontspannen en vol vertrouwen de bevalling tegemoet te gaan dmv Hypnobirthing. Daarnaast geeft MamaRijk inspiratie en handvatten om het communiceren met kinderen te vergemakkelijken dmv Dustan Babytaal. Ook is ze draagdoekconsulent.

Locatie:
MAMARIJK
De Hank 154
3832 JM Leusden

Aanmelden:
MELD JE HIER AAN!

Mamacoach Amersfoort
shutterstock_249155974 Vivian is MamaCoach. Zij geeft eendaagse groepscursus of individuele zwangerschapsbegeleiding ter voorbereiding op de bevalling. Of je nu voor het eerst een kindje krijgt of al een ervaren moeder bent bij Mamacoach Amersfoort kan je terecht voor goede begeleiding. Zodat je zowel fysiek als mentaal klaar bent voor de bevalling en de komst van je kindje. Ook bij angst, somberheid of andere emoties kan je bij Vivian terecht.

Locatie:
Van Tuyllstraat 15 Hooglanderveen of bij jou thuis

Kosten:
€ 100,- voor de eendaagse curus (avond van  3uur)
€ 80 euro per individueel uur

Aanmelden: 
Meld je hier aan!

 Cursus Bevallen
cursus-bevallen-logo1-300x172Bereid je samen voor op de bevalling bij Cursus Bevallen. De cursus wordt aangeboden in een 1 daagse snelcursus in groepsverband of in privé vorm aan huis. Na de cursus zijn jullie volledig op de hoogte van het geboorteproces en de keuzes die jullie hebben tijdens de bevalling.  Dit geeft rust in de aanloop naar de bevalling toe maar zeker ook tijdens de bevalling! Ook voor mannen is deze cursus erg leerzaam en leuk.

Locatie:
Mont Blanc 2, Amersfoort, of bij je thuis

Kosten:
  95,- tot 275,- euro

Aanmelden:
MELD JE HIER AAN!

Hypnobirthing bij Sophie

Het is mijn passie om de bevalling tot iets moois te laten zijn. Iets waar jullie als stel vol vertrouwen en positief naar uit kijken. Zelf heb ik de kracht van hypnobirthing ervaren en een fantastische bevalling gehad, heel puur. Ik heb er zo van genoten! Dat wens ik jullie ook toe. Ook in mijn huidige leven heb ik nog veel aan wat ik toen in de cursus heb geleerd. Ik geef de cursus in één hele dag in het weekend.
Ook is er een online cursus beschikbaar!

Locatie:
Het Vlinderhuys
Barchman Wuytierslaan 51
3819 AB Amersfoort
info@bijsophie.com / 06-24703577

Kosten:
Groepscursus met maximaal 5 koppels € 258,-
Privécursus bij jullie thuis € 369,-

Aanmelden:
MELD JE HIER AAN!

Yoga Mission

Bij Yoga Mission volg je ontspannende Zwangerschapsyoga. De focus ligt op je goed en fit voelen tijdens je zwangerschap en de connectie te maken met je lichaam en kind zodat je goed voorbereidt en met vertrouwen je bevalling tegemoet gaat. Kom rust en ontspanning ervaren in deze bijzondere periode! Je leert effectieve houdingen, ontspanningsoefeningen en ademhalingstechnieken.
Ook is er een online herstelcursus beschikbaar, vanaf 5 weken na je bevalling!

Locatie:
De Kamers, Wezeperberg 1, Amersfoort Vathorst

Kosten:
Rond 140,- euro

Aanmelden:
MELD JE HIER AAN!

Margot Bevalt

In deze trainingen wordt je Praktisch, Nuchter en Mindful voorbereid op de bevalling door een deskundige met veel ervaring. Daarnaast wordt je partner klaar gestoomd als coach tijdens de bevalling. Dit zorgt voor meer rust en vertrouwen wat een positief effect heeft op de bevalling.
Ook is er een online cursus beschikbaar!

Locatie:
Verschillende locaties in Amersfoort

Kosten:
Rond 395,- euro
Online training 75,- euro

Aanmelden:
MELD JE HIER AAN!

Single Mom

De ‘2handenop1buik’ cursus is voor vrouwen die ongepland alleenstaand zijn, bewust alleen een kind krijgen of daar over nadenken.
Met een persoonlijk deel en theoretisch deel ben je straks goed voorbereid op het alleen krijgen van een kindje.
Ook is er een online cursus beschikbaar!

Locatie:
Edmond Audranstraat 251, Utrecht

Kosten:
Gehele cursus 210,- euro

Aanmelden:
MELD JE HIER AAN!

Fijn Zwanger

Zoek jij een leuke nuchtere zwangerschapscursus? Een cursus die jouw man aankan? En praktisch en gezellig is? Een cursus waarbij je samen leert wat je kan doen tijdens de geboorte? Dan is Fijn Zwanger de cursus voor jou! Het kan in 1 dag, prive of v.i.p. Voor een cursus over waterbevallingen ben je hier ook aan het goede adres.
Ook is er een online cursus beschikbaar!

Locatie:
Terassenweg 15, Leusden

Kosten:
Tussen 99,-  tot 425,- euro

Aanmelden:
MELD JE HIER AAN!

Zwanger in Beweging

fyzieTijdens de 12 trainingen Zwanger in Beweging,van Fyzie in het Medisch Centrum Vathorst, worden de diepe stabiliserende rompspieren, als ook de overige spieren van de romp en benen, getraind. Er wordt aandacht besteed aan specifieke punten voor de bevalling, zoals ademhalingstechnieken, weeenopvang en perstechniek.

Verder is er altijd een warming-up d.m.v. low-impact of cardiofitness en een cooling-down d.m.v. streching of ontspanning. Er kan op elk moment van de zwangerschap gestart worden door de continue instroom in de groepen. Er wordt getraind in kleine groepjes, zodat er veel persoonlijke aandacht is.

Locatie:
Medisch Centrum Vathorst
Wervershoofstraat 363
3826 EM Amersfoort

Aanmelden:
Mail naar ekok@fyzie.nl

Beweging na de zwangerschap

fyzieZowel de zwangerschap als de bevalling is een grote belasting voor het lichaam. Belangrijk is dan ook om na de bevalling op een verantwoorde manier te beginnen met conditieopbouw, alvorens de eigen sport weer te hervatten. Deze cursus wordt gegeven door een fysiotherapeute die gespecialiseerd is in zwangerschapsbegeleiding. Het zijn zes lessen met de volgende thema’s: rompstabiliteit, belasting-belastbaarheid, bekkenbodem, ontspanning en inspanning.

Locatie:
Medisch Centrum Vathorst
Wervershoofstraat 363
3826 EM Amersfoort

Aanmelden:
Mail naar ekok@fyzie.nl

Sportief Zwanger

482578_593519934058036_891846998_nSportiefZwanger zijn 10 lessen educatie, kennis en gezelligheid gecombineerd met sportieve lessen voor de zwangere. De sportieve lessen zijn afwisselend met low-impact aerobics, spierversterkend, cardio, houdingsoefeningen, bekkenbodemspiertrainingen en afgesloten met rustige ademhalings- en ontspanningsoefeningen. Een goede voorbereiding op je bevalling. En om weer snel en goed back in shape te komen kun je je aanmelden voor de back-in-shape lessen.
Na de bevalling zijn er nog mama&ukkie lessen mogelijk.

Kosten:
€ 70,00 voor 10 sportieve zwangerschapslessen. Ovv De Kei krijg je 5,- euro korting.

Aanmelden:
MELD JE HIER AAN!

Mom In Balance

mom-on-balance
Goed in conditie blijven tijdens de zwangerschap. Elke week een leuke workout met andere zwangeren. Puur op sport gericht voor een betere zwangerschap, bevalling en herstelperiode erna. Ook vervolgcursussen zijn geliefd.

Lokatie:
In verschillende parken in Amersfoort, klik hier voor de lokaties.

Kosten:
Vanaf 48,50 euro per maand.

Aanmelden:
Meld je hier aan!

ZwangerFit MTC
Logo-MTC deFysioclub-Kader 19.48.56Voor zwangere en pas bevallen vrouwen, die op een verantwoorde en eigentijdse manier iets aan lichaamsbeweging willen gaan/ blijven doen, is het ZwangerFit® programma bij MTC de fysioclub de perfecte oplossing. Er wordt aandacht geschonken aan de spiergroepen die de zwangerschap ondersteunen, conditietraining en ontspanning- en bekkenbodemoefeningen. Daarnaast is er coaching mogelijk over onderwerpen omtrent de bevalling.  

Locatie:
MTC de Fysioclub, Databankweg 2a, 3821 AL Amersfoort
MTC de Fysioclub, Stevinstraat 1, 3817 WG Amersfoort

Kosten:
45,- euro per maand

Aanmelden:
MELD JE HIER AAN!

The Womens Health Club

The Womens Health club is geschikt voor alle zwangere vrouwen, ongeacht conditie of (sport)achtergrond. De trainingen zorgen voor een goede conditie zodat je minder fysieke klachten ervaart en sneller herstelt van je bevalling. Daarnaast is het niet alleen gezond voor jou, maar ook voor je ongeboren kindje!


Locatie:

Veel lokaties in Vathorst en Amersfoort, zie aanmelden

Kosten:
30,- euro per maand

Aanmelden:
MELD JE HIER AAN!

Zwangerschapsbegeleiding

fysi-uniqueFysi-Unique is een fysiotherapiepraktijk waarbinnen verschillende disciplines ondergebracht zijn, waardoor zij over zeer ervaren therapeuten beschikt. Een zwangerschap brengt zowel lichamelijk als emotioneel veel veranderingen met zich mee. Om jezelf hierop optimaal voor te bereiden is begeleiding onontbeerlijk. De cursus zwangerfit is afgestemd op de zwangere en wordt odnersteund door 4 theorielessen. Na de bevalling kan training weer opgepakt wordenin het zwangerfit-post partum programma, dat naadloos aansluit op de zwangerfit cursus.

Locatie:
Fysi-Unique
Henry Dunantstraat 32
3822 XE Amersfoort

Aanmelden:
Meld je hier aan!

Perfect Pilates

fyziePerfect Pilates, van Fyzie in het Medisch Centrum Vathorst, is een trainingsmethode waarbij gebruik wordt gemaakt van een “back to basic” principe. De nadruk ligt op het versterken van de “powerhouse” oftewel buikspieren, rugspieren en bekkenbodem, door middel van
oefeningen op een matje. Hierbij komen kracht, lenigheid en stabiliteit aan bod. Elke les volgt een vast schema: algemene warming-up op muziek, gerichte warming-up van spiergroepen en gewrichten, Pilates oefeningen, cooling down door middel van stretching en ontspanning. Perfect Pilates is zeer geschikt om tijdens de zwangerschap te volgen. Omdat alle oefeningen gericht zijn op het versterken van het bekkengebied en lage rug, helpt deze methode om
bekkenklachten te voorkomen. De oefeningen zijn aangepast aan de zwangerschap, bijvoorbeeld door de oefeningen uit te voeren op de oefenbal i.p.v. een matje.

Locatie:
Medisch Centrum Vathorst
Wervershoofstraat 363
3826 EM Amersfoort

Aanmelden:
Neem een kijkje in de folder of mail naar ekok@fyzie.nl

Zwanger&Sport

Zwanger & Sport is een leuke en sportieve manier om fit te blijven tijdens de zwangerschap, je voor te bereiden op de bevalling en snel weer in shape te komen na de bevalling!

 

Locatie:
Club Pellikaan Amersfoort
De brand 5
3823 LE Amersfoort

Aanmelden:
Meld je hier aan!

Zwangerschapshaptonomie

brigitte-pouwelsZwangerschapshaptonomie. Het kind dat jullie verwachten, hoe klein ook, is al helemaal toegerust om contact te maken. In dit zwangerschap is de manier om te communiceren met jullie kind via het gevoel en de aanraking. In het begin van de cursus richt de begeleiding zich vooral op het verder ontwikkelen van contact leggen met je kind. Door met aandacht aan te raken leer je de reacties van je kind verstaan. Klik op het logo voor meer informatie over één van de twee cursussen.

Kosten:
De kosten bedragen € 80,- per uur. (incl 21% BTW)

Locatie:
Haptonomiepraktijk Brigitte Pouwels
Zuidsingel 45 D
3811 HC Amersfoort

Aanmelden:
Meld je hier aan!

Zwangerschapszwemmen

Zwangerschapszwemmen is gewoon goed voor je lijf. Het is een speciaal  zwemuurtje waarbij het bad wat rustiger en warmer is. 

Kosten:
Verschillend per zwembad.

Locatie (klik erop):
R&A sport-swimming, Amersfoort Vathorst
Octopus, Leusden

Hypnobirthing

De cursus is praktisch en compleet en het lesprogramma zet moeder én baby én geboortepartner centraal. Bij Maximaal Geluk wordt de cursus gegeven volgens de wereldwijd erkende Mongan Methode.
HypnoBirthing® is een natuurlijke benadering voor een soepele en comfortabele geboorte. Je leert het maken van bewuste keuzes, krijgt kennis over geboorte en leert je kracht inzetten door ademhaling en affirmaties.
 
Kosten:
Ongeveer 295,- euro voor 5 weken 2,5uur pw

Lokatie:
Stettinweg 7, Amersfoort-Vathorst

Aanmelden:
MELD JE HIER AAN!

Hypnobirthing

In deze cursus van 5 bijeenkomsten bereid jij je samen met je (geboorte)partner voor op de geboorte van jullie kindje. Het is een volledige cursus waarin jullie samen leren dat baren een heel natuurlijk proces is. Jullie leren eventuele angst voor de baring los te laten, zowel bij een eerste kindje als wanneer je al een kindje op de wereld hebt gezet. Het is een cursus waarbij de rol van de (geboortepartner) heel belangrijk is en waarin hij/zij/hen leert wat zij kunnen betekenen tijdens de baring.
 
Kosten:
Ongeveer 314,- euro voor 5 weken 2,5uur pw

Lokatie:
Parkhuis Randenbroek, Heiligenbergerweg 151, Amersfoort

Aanmelden:
MELD JE HIER AAN!

Eva Bevalt

Bij Hypno&More gaan jij en je partner aan de slag met het ontdekken van de mogelijkheden rondom de geboorte van jullie kindje. In combinatie met ontspanning, ademhaling en houdingen kunnen jullie dit de geboorte maken zoals jullie wensen.
EvaBevalt doet ook behandelingen zoals massage en Rebozo. Daarnaast is ze ook draagconsulent.
 
Kosten:
Ongeveer 250,- euro voor 3 weken 2,5uur pw.
Prive of een cursus op maat kan ook.

Lokatie:
Melafier 17, Leusden

Aanmelden:
MELD JE HIER AAN!

Mums&More

We hebben veel mogelijkheden voor zwangeren en pas bevallen mama’s! Onze lessen zijn persoonlijk en worden gegeven in groepen van maximaal 10 deelnemers. We geven zwangerschapsyoga, pilates, workout en mama/baby poweryoga. Ook hebben we een Mums&Dads cursus.
 
Kosten:
Ongeveer 35,- euro per maand 1x pm
100,- euro voor de Mums&Dads cursus.
Cursus op maat is ook mogelijk.
 
Lokatie:
Verschillende lokaties in Amersfoort, check de site.

Aanmelden:
MELD JE HIER AAN!

MoederZorg

Bij MoederZorg is er tijd voor jezelf. Even een oase in de hectiek van alledag. De ontspannen, leerzame en plezierige geboortecursus bevat veel onderdelen van HypnoBirthing. MoederZorg biedt een cursus waarin ruimte is voor al jullie vragen en gevoelens. De geboortecursus is met max. 5 koppels op een ontspannen locatie of privé bij je thuis. De nadruk ligt op ontspanning, bewustwording en inzicht.
 
Kosten:
Ongeveer 325,- euro per koppel
 
Lokatie:
Parkhuis Randenbroek, Heiligenbergerweg 151, Amersfoort
Boerderij Groot Weede, Hoogland
Krommestraat, Amersfoort centrum

Aanmelden:
MELD JE HIER AAN!

Yoga Ligaya

yoga ligaya

Yoga is een mooie manier om aandacht te geven aan jezelf en je kindje in deze bijzondere tijd. Je leert bewust stil te staan bij veranderingen in je lichaam en contact te maken met je kindje(s) in je buik. Op een veilige manier werk je aan stabiliteit en flexibiliteit; fysiek en mentaal. Ook besteden we aandacht aan bewuste ademhaling en ontspanning. 
 
Kosten:
7,50 euro voor een proefles
65,- euro voor 5 lessen
 
Lokatie:
De Aandachtsmederij
Paulus Borstraat 37 Amersfoort
Woensdag 11.00-12.15uur

Aanmelden:
MELD JE HIER AAN!

Kickass Bevallen

Met Kickass Bevallen bereid ik je voor op een onvergetelijke geboorte-ervaring waarin jij de regie van begin tot het eind in handen hebt. Ik bereid jou en je partner op zo’n manier voor zodat jullie op alles voorbereid zijn, óók als je medisch bent of wordt. Het is bewezen dat wanneer je goed voorbereid je bevalling in gaat, je daarmee een grote kans hebt op een positieve ervaring en minder grote kans op medische ingrepen. 

Locatie:
Parkhuis Amersfoort, Heiligenbergerweg 151, Amersfoort

Kosten:
339,- 4 weken 2,5uur

Aanmelden: 
Meld je hier aan!

Babymassage

fijnAl meteen na de geboorte maakt u door lichaamstaal contact met uw baby. Bijvoorbeeld met uw stem of als u uw baby vastpakt. Maar u kunt meer doen. Met babymassage maakt u op een bewuste manier contact met uw kindje. Uw baby is hier heel ontvankelijk voor. Aanraken is voor uw baby een tastbaar bewijs van geborgenheid en vertrouwen. Het versterkt de band.
De cursus is ook online beschikbaar!

Kosten:
Babymassage met de groep, 5 lessen, kost € 85,- incl 21% BTW
Babymassage individueel, 3 lessen, kost € 100,- incl 21% BTW

Locatie:
MFC Antares
Maximaplein 7
Leusden

Aanmelden:
Meld je hier aan!

Babymassage

BPrintabymassage biedt een moment van rust in het drukke leven van jonge ouders. Het is een simpele manier om heel intiem, één-op-één contact te hebben met de baby en stil te staan bij de signalen die de baby geeft. Hierdoor kunnen deze signalen beter worden opgepikt en geïnterpreteerd wat erg belangrijk is. Veel ouders gaan na de cursus bewuster en meer in het moment om met hun baby, wat de band tussen ouder en kind kan versterken.

Kosten:
Proefles: 50 euro incl. BTW
In een kleine groep, 4 lessen: 89 euro incl.
Individueel basis, 3 lessen: 99 euro incl.
Individueel uitgebreid, 4 lessen: 129 euro incl.

Locatie:
Soesterkwartier, Het Vlinderhuys of bij je thuis

Aanmelden:
MELD JE HIER AAN!

Zwangerschapsmassage en Babymassage

caa4ecc8c9

Even ontspannen op je buik of op onze speciale massagetafel. Een uurtje tijd voor jezelf voordat de baby komt. En als je kleintje er is kan je babymassage komen doen. Ook voor zwangerschapsyoga en hypnobirthing kan je hier terecht. Zie de website, klik op het logo.

Kosten:
Babymassage €70,- per cursus van 3 lessen van 1,5 uur
Zwangerschapsmassage €60,- voor 60 minuten
Cupping of Rebozo €15,- per 15 min

Locatie:
Hendrik van Viandenstraat 21a, Amersfoort

Aanmelden:
MELD JE HIER AAN!

Zwangerschapsmassage en Babymassage

Ben je zwanger en kan je wel even een uurtje ontspanning gebruiken? Boek dan eens een zwangerschapsmassage. Dit is een massage van ca 60 minuten waarbij het gehele lichaam wordt gemasseerd. Ook kan je bij mij komen voor groeps- of privelessen babymassage.

Kosten:
Babymassage €100,- per cursus van 4 lessen 
Zwangerschapsmassage €60,- voor 60 minuten

Locatie:
Rosmolenstraat 65, Leusden

Aanmelden:
MELD JE HIER AAN!

Babymassage bij Jet!

Babymassage is spreken met je handen. In vijf lessen leer je je kindje stapsgewijs een ontspanningsmassage van zijn hele lijfje te geven. Met onverdeelde aandacht voor de wijsheid van jullie handen en jullie baby, er kunnen wonderen gebeuren! Elke week leer je nieuwe handgrepen, bak ik taart voor jullie, schenk cappuccino en kruidenthee. 

Kosten:
Babymassage €95,- per cursus van 5 lessen van 10-11.30 in kleine groepjes van 3-5 ouders.

Locatie:
Bekensteinselaan 44, Amersfoort

Aanmelden:
MELD JE HIER AAN!

Bevallen maar…niet altijd blij

hetty-belgraverAls de roze wolk soms een donderwolk blijkt te zijn
Het moederschap maakt de mooiste, maar soms ook de heftigste gevoelens in je los. Je bent niet de enige! Om je steun te bieden en een plek om vrijuit te spreken en delen, start de gespreksgroep regelmatig op verschillende plekken in Amersfoort.

Kosten:
Mijn tarief is € 65,00 per gesprek. Een gesprek duurt een uur.

Locatie:
Veenwal 28-c
3871 KG Hoevelaken

Aanmelden:
MELD JE HIER AAN!

Kidztune
logo_KT_pink-01Dunstan Babytaal. Alle baby’s gebruiken vanaf de geboorte 5 geluiden met ieder een specifieke betekenis.  Zo verteld jouw baby of hij/zij honger heeft, moe is, er een boertje dwarszit, darmkrampjes heeft of een ongemak. Deze geluiden komen voort uit de basisreflexen van baby’s. Het is de manier van jouw baby om met jou te communiceren. Deze methode is ook voor vaders interessant.

Kosten:
Groepstraining: 30 euro per stel
Babytraining: 30 euro
Privétraining op locatie: 75 euro
Babyshower ed in overleg

Locatie:
Van Zuilenlaan 20 of Hooglanderveen of een locatie die jullie beter uit komt.

Aanmelden:
MELD JE HIER AAN!

Zwangerschapmassage Nieuwland

Op zoek naar een fijne relaxte zwangerschapsmassage. Dan ben je bij mij aan het goede adres. Mijn praktijk is kleinschalig en persoonlijk. Ik heb mijzelf gespecialiseerd in het geven van massages aan zwangeren. Ook mijn massagetafel is speciaal ontworpen voor zwangeren en heeft buik en borst uitsparingen, zodat je ook weer eens fijn op je buik kan liggen.

Kosten:
€ 54,00 voor een uur. Meer opties mogelijk

Locatie:

Duizendguldenkruid 9
3824 NM Amersfoort

Aanmelden:
MELD JE HIER AAN!

Prikkelpracht

Prikkelpracht is een coachingspraktijk met bijzondere aandacht voor gezinnen met een kind met een (chronische) aandoening. Je kunt terecht voor individuele coaching, maar ook voor zwangerschapscursussen. Bijvoorbeeld als tijdens de zwangerschap een aandoening bij je kindje gevonden wordt. Of als je al een kindje met een aandoening hebt en je daardoor bij een volgende zwangerschap bijvoorbeeld last hebt van angsten. De coaching en cursussen worden gegeven door een gediplomeerd coach die ervaringsdeskundig is.

Kosten:
Kennismaking gratis
Vervolg gesprekken 45-80 euro

Locatie:
Prof dr Kramerslaan 30, 3431 EE Nieuwegein
Of op locatie bv thuis

Aanmelden:
MELD JE HIER AAN!

Stiefwijs

Stiefkinderen en dan samen een baby krijgen. Dat kan behoorlijk ingewikkeld en verwarrend zijn. Workshop, lezing of coaching. Kijk maar eens op de site.

Kosten:
Kennismaking gratis via skype, facetime of bellen
5 coachingsgesprekken gedurende 3 maanden, tarief onbekend

Locatie:
Coachhuis Leusden of bij jou thuis

Aanmelden:
MELD JE HIER AAN!

Persoonlijke coaching

praktijk-leeftEen praktische zwangerschapscursus op maat. Bestemd voor elk stel dat zich op persoonlijke en aandachtige manier bezig wil houden met de zwangerschap, aanstaande bevalling en ouderschap. Ook als er angst, depressie oid speelt.

Kosten:
€ 60,- per uur inclusief 21% BTW

Locatie:
Praktijk Leef! coaching – training – relatie
Zonnedauwhof 27
3831 AH Leusden

Aanmelden:
MELD JE HIER AAN!

Voort babycoaching

Samen met ouders kijk ik naar de signalen van de baby. Wat probeert de baby te vertellen en hoe kunnen ouders hier op inspelen. Met elkaar maken we de belevingswereld van de baby verstaanbaar zodat er weer rust komt in het gezin.

Kosten:
Kennismaking gratis via skype of bellen
Vervolg gesprekken  op maat, ong 75 euro per gesprek van 1,5uur

Locatie:
Bij jou thuis

Aanmelden:
MELD JE HIER AAN!

Mamacoach Amersfoort
shutterstock_249155974 Bij MamaCoach werken ervaren verloskundigen. Coaching om tot bloei te komen. Ook coaching bij angst, somberheid of andere emoties kan je bij hen terecht. Voor kinderwens, zwangerschap, bevallen en het moederschap. 

Locatie:
Van Tuyllstraat 15 Hooglanderveen of bij jou thuis

Kosten:
80 euro/uur

Aanmelden: 
Meld je hier aan!

VITmom.

VITmom.VITmom. is er voor alle moeders die vóelen dat er iets anders kan. Want voor je kindje zorgen, dat kan heerlijk zijn! Maar vind je het ook overweldigend en heb je stiekem het gevoel dat je er meer van zou kunnen genieten? Als vitaliteits- en orthomoleculair coach help ik moeders naar meer rust, energie, zelfvertrouwen, je weer lekker in je lijf en écht in balans voelen.

Kosten:
Verschillende sessie mogelijkheden

Locatie:
Online, in Nijkerkerveen of op locatie mogelijk

Aanmelden:
MELD JE HIER AAN!

Zwangerschapscursus On Demand

Een cursus in verschillende talen; engels, nederlands, frans, arabisch, polski. Je kan een totale cursus doen, maar ook blokken bekijken.

Kosten:
€ 87,- totaalcursus

www.zwangerschapscursusondemand.nl

Ostara Zwangerschapscursus

De  video’s in de zwangerschapscursus zijn praktisch & duidelijk en staan dus online voor je klaar. Ideaal om ze te volgen op een moment dat het jou uitkomt. Totaal zijn het 38 lessen.

Kosten:
€ 99,- voor 6 maanden toegang

www.ostarazwangerschapscursus.nl

Coaching in moederschap

Online, persoonlijke en betaalbare coaching voor elke mama die lichamelijk en mentaal in shape wil zijn.


Kosten:

€ 99,- voor 6 maanden toegang

www.momup.nl

Cursus voor Single Moms!

De ‘2handenop1buik’ cursus is voor vrouwen die bewust hebben gekozen om een kind krijgen alleen te doen. Met een online en theoretisch deel ben je straks goed voorbereid op het alleen krijgen van een kindje.

Kosten:
€ 210,- voor 5 onlinelessen en een terugkomdag

www.2handenop1buik.com

Margot Bevalt, onlinetraining

In zeven lessen leer je vanuit huis alles over de bevalling. Theorie en luisteroefeningen om meer rust te vinden wisselen elkaar af. Een realistische en professionele voorbereiding op de bevalling. Helemaal in je eigen tempo. Margot is verloskundige en de cursus is door de KNOV aangemerkt als goede cursus!

Kosten:
€ 125,- voor 7 online lessen en downloads

www.margotbevalt.nl

Borstvoeding/ Breastfeeding

Moeders die al tijdens de zwangerschap zijn geïnformeerd over borstvoeding blijken later beter in staat borstvoeding te geven. Tijdens onze online borstvoedingscursus leer je onder andere hoe je je kindje aanlegt, wat je moet doen als het geven van borstvoeding niet gelijk lukt, hoe het zit als je weer gaat werken, hoe je weet of je kindje voldoende heeft gedronken en wat je allemaal mag eten en drinken. 
Also in English!

Kosten:
€ 15,- 

www.kraamzorgdewaarden.nl

Dubbelzen

Als verloskundige geloof ik niet zo in pijnloos bevallen, maar wel in een positieve geboorte ervaring. Vooral wanneer jij je samen met je partner voorbereid. Volg nu mijn complete zwangerschapscursus online.

Kosten:
€ 179,- voor 1x per week live sessie, 7 lessen 

www.dubbelzen.nl

Dit bevalt me wel

Je wilt een ontspannen zwangerschap en een bevalling vol vertrouwen. Dit ervaar je door een goede voorbereiding en positieve mind-set, ook al heb je vooroordelen en/of al een ervaring met bevallen. Leer vertrouwen op jouw lichaam zodat je je bevalling positief tegemoet gaat, ondanks eventuele angsten en onzekerheden, die er ook mogen zijn. De focus ligt op rust creëren,  bewust zijn en je lichaam leren voelen zodat je de regie neemt over je zwangerschap, bevalling en kraamperiode.

Kosten:
€ 129,- voor 20 lessen gedurende 9 maanden

www.ditbevaltmewel.nl

Geboortevolvertrouwen

In deze online cursus wordt je door verloskundige Vivian in 9 lessen voorbereid op de geboorte. Inclusief gratis app en het boek: Geboorte vol vertrouwen, kan jij je voorbereiden op ieder moment.

Kosten:
€ 129,- , 9 lessen 

www.geboortevolvertrouwen.nl

Pregnancycourse Online

The Pregnancy Course Online is a good preparation for childbirth.  This course is mainly geared to first – time parents and especially relevant if you and your partner want to know more about your childbirth. This course includes some examples such as breathing exercises. A good preparation will help you better understand the stages of birth and how your body works during the pregnancy and childbirth. Understanding the birthing process step by step will give you and your partner more control and confidence to cope with the birth.

Kosten:
€ 55,- one month 

www.pregnancycourseonline.com

Daddy Cool

Oprecht een coole workshop, speciaal voor de aanstaande papa. Het is een leuke interactieve workshop met humor en een nuchtere uitleg die jou helemaal klaarstoomt voor de geboorte en de daarop volgende kraamtijd. Hoe gaat een geboorte in zijn werk, wat kan jij doen, hoe ziet een kraamweek eruit. Oftewel, hierna kan jij je mannetje staan.
Ook voor coaching bij onvervulde kinderwens, aanstaande vaderschap of als vader.
Tevens in het engels!!

Kosten:
€ 60,- voor eenmalige workshop van 3,5uur

Locatie:
Pratumplaats 1
Utrecht

Aanmelden:
Meld je hier aan!

Papapodcast

Er is een hele leuke podcast! Door jonge vaders ‘die het zelf ook niet allemaal weten’ zoals ze zelf zo eerlijk zeggen. Barend van Deelen en Wijnand Speelman nemen je mee in hun reis door het vaderschap. En stiekem is deze podcast ook gewoon leuk voor moeders om te luisteren hoor!
Papa podcast B&W | podcastplanet.

BIJ WELK TEAM KAN IK TERECHT?
Doe de postcode check (alleen getallen):
Copyright © 2022 Verloskundigenpraktijk De Kei | Designed by OOSEOO Internetmarketing | All Rights Reserved.