Kinderwens spreekuur
Dit spreekuur is bestemd voor iedereen die een kinderwens heeft en zich afvraagt: hoe krijg ik zo gezond mogelijk een kind? De informatie en adviezen die wij hierover verstrekken, zijn afgestemd op je persoonlijke situatie. Ook kunnen twijfels en vragen besproken worden voortkomend uit eerdere zwangerschappen, bevallingen en de periode erna. Duurt 45 minuten.

Intake
De eerste afspraak bij de verloskundige heet intake en vindt plaats tussen de 8 en 10 weken. Duurt 45 minuten. In dit gesprek kun je bij ons terecht met al je vragen over je gezondheid tijdens de zwangerschap. Maar ook over het wel en wee van je partner en jullie beider familie kun je ons van alles vragen. Verder krijg je de nodige informatie over voeding, echo en ander onderzoek. Je bloeddruk wordt gemeten en je bloed geprikt.

Echo
Het is mogelijk om enkele echo’s in de eigen praktijk te laten maken. Het gaat om de eerste echo rond 8 weken) en de liggingsecho. Ze worden gedaan in de beide teams in principe door een van onze eigen echoscopist-verloskundigen onder verantwoording van het Prenataal Screenings Centrum. De echo’s zullen worden uitgevoerd tijdens het losse echospreekuur of waar mogelijk op het gewone spreekuur. Dus op de eerste controle de vitaliteitsecho en bij 36 weken de liggingsecho. Er is op maandagavond eens in de 2 weken een speciaal echospreekuur..
De echo’s kunnen ook in het Prenataal Screenings Centrum gemaakt worden op een dag of avond van jouw keuze.

Service Echo
Wij snappen als geen ander dat het vaak gewoon heel fijn is om een extra echo te krijgen buiten de standaard echo’s. Daarom bieden wij bij Team Robijn Service Echo’s aan. Gewoon even lekker naar je kindje kijken. We bekijken de hartslag, bewegingen en meten het kindje op. De 2D echo kan tijdens de gewone controle (wel even extra tijd inboeken) en duurt 15min. Het kost 30,- euro, contant of per pin. Bel de assistente gerust om hem in te plannen.

Zwangerschapscontrole
De zwangerschapscontrole doen we in het begin om de 5 weken (indien gewenst frequenter), later sneller, op het laatst zelfs iedere week. Duurt 15 minuten. We vragen hoe het gaat, geven advies en informatie over alles wat er op dat moment in je zwangerschap speelt. We meten de bloeddruk, voelen de groei van de buik en de baby en luisteren naar het hartje.
Rond 36 weken is de afspraak 30 minuten voor het bespreken van je wensen en belinstructies.

Centering Pregnancy
“Tell me and I forget. Teach me and I remember. Involve me and I learn.”
Centering Pregnancy is voor vrouwen die graag goed geïnformeerd willen worden over hun zwangerschap, bevalling en kraambed. Je komt samen met andere zwangeren tien keer 2 uur bij elkaar. Je deelt ervaringen, krijgt ondersteuning en helpt elkaar bij het vinden van oplossingen. Deze vorm van zorg geeft vrouwen een grotere rol in hun eigen zorgproces. Je krijgt meer en uitgebreidere voorlichting in je zwangerschap dan tijdens de korte individuele controles. Het meest volledige wat we je op dit moment te bieden hebben! Het grote voordeel is dat de bijeenkomsten zullen worden geleid door één vaste verloskundigen. Dat is prettig en vertrouwd. Deze zorg wordt vergoed vanuit je basisverzekering.

Kraambedgesprek
Het kraambedgesprek voeren wij alleen als je bij een gynaecoloog onder controle staat en enkel in de kraamperiode door ons wordt begeleid. Het gesprek is bedoeld om kennis te maken. Wie zijn wij en wat kunnen wij voor je doen? We leggen uit wat onze rol in de kraamperiode is, wanneer je ons kunt bellen na de bevalling, en je krijgt bovendien een boekje van ons, waarin staat wat je in de kraamperiode zoal kunt verwachten. Duurt 30 minuten.

Nacontrole
De nacontrole vindt 6 weken na de bevalling plaats. Duurt 30 minuten en is facultatief. Dit gesprek is vooral bedoeld om even bij te praten en te horen hoe het er met jullie en de baby voorstaat. Uiteraard zijn we benieuwd naar het herstel van de moeder en we controleren eventueel de bloeddruk, het ijzergehalte of de hechtingen. Daarnaast willen we van alles ook weten over de ontwikkeling van het kind. En tot slot kijken we samen nog even terug op de bevalling. Meestal is dit een gesprek met een lach en een traan.

BIJ WELK TEAM KAN IK TERECHT?
Doe de postcode check (alleen getallen):
Copyright © 2022 Verloskundigenpraktijk De Kei | Designed by OOSEOO Internetmarketing | All Rights Reserved.