Vorige pagina

Uniek verhaal

Ik trek mijn sjaal hoog op en stap in het pikkedonker mijn koude autootje in. Als ik de motor start klinkt er vrolijke kerstmuziek uit de spiekers. In de straten wordt ik omringd door gezellige kerstlichtjes. Het maakt mijn warme gevoel compleet. Het is zo bijzonder dat ik nu op weg mag naar een wereldwonder! Er staat iets moois te gebeuren dat een uniek verhaal gaat worden.
Een geboorte blijft iets magisch, spannends en onvergetelijks. Vraag oma maar eens naar haar bevallingsverhalen. Verhalen van uitgevallen stroom tot dikke ijslagen die van de auto gekrabd moesten worden komen naar boven. Geheid valt een oom bij dat hij met 120 km/u over de dijk gereden heeft om de geboorte van zijn dochter mee te maken. Tante trekt een gezicht vol ongeloof als haar nichtje vertelt in 3 uur te zijn bevallen bij kaarslicht en een romantisch muziekje. Uitbundig vertelt Tante hoe haar bevalling een hel was en ze na uren bikkelen alsnog een keizersnede kreeg. De verhalen zijn rooskleurig en zitten vol passie. Het is een grote happening in iemand zijn leven en de herinnering kan makkelijk opgeroepen worden.
Het verhaal van de geboorte blijft ons goed bij. Dat zien we aan het verhaal van Maria. Zij maakte een loodzware tocht op de ezel. Zij vonden uiteindelijk een geschikte slaapplek en de stal bleek veilig genoeg om zelfs te bevallen. Josef stond haar bij en wikkelde zijn zoon liefdevol in doeken. De herders  die kwamen met kado’s en om Jezus te bewonderen. Het bijzondere verhaal blijft doorvertelt worden.
Eigenlijk is er niks veranderd. De bevalling die pas begint als de vrouw zich veilig voelt. Haar partner die haar bijstaat en de verwondering en blijdschap als de baby er is. Met elke geboorte wordt een kindje geboren, maar ook een moeder, een vader en een bijzonder verhaal om nooit te vergeten.

BIJ WELK TEAM KAN IK TERECHT?
Doe de postcode check (alleen getallen):
Copyright © 2024 Verloskundigenpraktijk De Kei | Designed by OOSEOO Internetmarketing | All Rights Reserved.