Vorige pagina

Jouw verloskundige is beschermd

Als verloskundige komen we op een kwetsbaar moment in je leven. Een moment waarbij we willen dat alles zo goed mogelijk verloopt. Hierdoor doen wij er alles aan om geen corona te krijgen. We werken super hygiënisch, houden zoveel mogelijk afstand, wassen onze handen superveel, gebruiken alcoholgel, mondmaskers en maken al onze materialen zeer frequent schoon.

Corona krijgen als verloskundige is vervelend om meerdere redenen. Ten eerste zijn we bang jou of je baby aan te steken. Dit is de reden dat we je baby alleen op afstand bewonderen. Als jij of je baby ziek wordt, is dit in de meeste gevallen niet zo’n probleem. We zien niet meer complicaties, dan bij de niet zwangere mensen. Maar toch zien we jou en je baby liever zonder corona.
Ten tweede werken we in een klein team van verloskundigen. Bewust, omdat we je daardoor goed kennen en de zorg persoonlijk en vertrouwd verloopt. Stel dat één van de verloskundigen corona krijgt, dan moeten de andere verloskundigen de zorg opvangen. In deze pittige Coronatijd willen we dit liever voorkomen. Gelukkig hebben we altijd het andere team in de praktijk gereed staan. We zullen nooit in nood zitten, maar zorgen toch liever als team voor onze ‘eigen’ cliënten.

Afgelopen jaar hebben geen van onze verloskundigen Corona gekregen. Een beetje mazzel en een beloning van onze secure werkmethode. We zijn enorm blij dat we een vaccinatie hebben gekregen van de leftovers bij de huisartsen. We hebben altijd al een goed relatie met de huisartsen gehad, maar in dit geval waren we extra blij met deze collegialiteit.

In juni 2021 krijgen we onze tweede vaccinatie. Dat betekent dat we daarna een zeer kleine kans hebben om corona zelf te krijgen. Stel dat we toch corona krijgen dan is de kans dat wij dat overdragen echt superklein.

Wat zijn we blij dat we deze mogelijkheid gekregen hebben en binnenkort beschermd zijn tegen corona. Zowel voor onszelf als voor jou en je baby!

Lieve groetjes
jouw verloskundige van De Kei
Verloskundige Amersfoort

BIJ WELK TEAM KAN IK TERECHT?
Doe de postcode check (alleen getallen):
Copyright © 2024 Verloskundigenpraktijk De Kei | Designed by OOSEOO Internetmarketing | All Rights Reserved.