Vorige pagina

Jaaaaa, Centering Pregnancy

Vers van de pers kunnen we mededelen dat wij ook eindelijk Centering Pregnancy aan kunnen bieden. Super leuk, super leerzaam en super gezellig!

Centering Pregnancy

“Tell me and I forget. Teach me and I remember. Involve me and I learn.”
Neem deel aan een vernieuwende vorm van zorg tijdens je zwangerschap!!
Het programma dat we je binnenkort gaan aanbieden is ontwikkeld voor vrouwen die graag goed geïnformeerd willen worden over hun zwangerschap, bevalling en kraambed én die het fijn vinden andere zwangere vrouwen te ontmoeten. Deze nieuwe vorm van zorg geeft vrouwen een grotere rol in hun eigen zorgproces. Je krijgt meer uitgebreidere voorlichting in je zwangerschap dan tijdens de normale controles.
Het meest volledige wat we je op dit moment te bieden hebben! Het grote voordeel is dat de bijeenkomsten zullen worden geleid door één vaste verloskundigen. Dat is prettig en vertrouwd.
Centering Pregnancy; een aanrader?
Jazeker!! Een reguliere zwangerschapscontrole duurt 15 minuten. Na het bloeddruk meten en hartje luisteren, blijft er minder tijd over om informatie te geven en/of vragen te beantwoorden. Bij Centering Pregnancy duurt een sessie twee uur. Omdat alle data vooraf worden vastgelegd, is dit vaak heel goed in je agenda in te plannen. In die twee uur komen verschillende onderwerpen aan bod.
Door de groepsdynamiek haal je veel informatie en ervaringen uit de groep. Zwangeren die na een eerdere zwangerschap nu mee doen aan Centering Pregnancy geven aan dat ze nog beter zijn geïnformeerd en met nog meer vertrouwen hun bevalling tegemoet zien. Na verloop van tijd, als je elkaar beter kent en vertrouwd bent in de groep, biedt de groep ook veel ondersteuning.
De sessies zijn eerst één keer in de vier weken, daarna één keer in de twee weken. Je kunt ze dus ruim van tevoren inplannen in je agenda!
Als je deelneemt aan het programma, word je ingedeeld in een groep met 8 à 10 andere vrouwen die rond dezelfde tijd zijn uitgerekend als jij. Er zijn 10 bijeenkomsten van 2 uur gepland tijdens je zwangerschap. Tijdens elk van deze bijeenkomsten zal er tijd zijn voor de zwangerschapscontrole, gesprekken over zwanger zijn, geboorte en baby’s.
Je partner en/of andere ondersteunende mensen om je heen zijn ook welkom binnen de groep in bepaalde bijeenkomsten. En natuurlijk vóóraf aan de bijeenkomst tijdens je zwangerschapscontrole.
Wij zijn heel enthousiast over dit programma, omdat het de 3 belangrijkste pijlers van zorg omvat: onderzoek, voorlichting en ondersteuning. De tijd binnen de groep zal productief gebruikt worden!
Ook als je extra of andere zorg nodig hebt kun je toch mee blijven doen aan de groepsbijeenkomsten.
Mocht je nog vragen hebben dan kun je contact met ons opnemen. We horen graag van je of je wilt deelnemen aan dit programma, je krijgt dan een uitnodiging voor de volgende bijeenkomst.

BIJ WELK TEAM KAN IK TERECHT?
Doe de postcode check (alleen getallen):
Copyright © 2024 Verloskundigenpraktijk De Kei | Designed by OOSEOO Internetmarketing | All Rights Reserved.