Vorige pagina

Doet manlief ook nog iets?

Relaxt zit hij op de bank, alsof er niks aan de hand is. Ik struikel over bergen speelgoed en de tafel evenals keuken zijn een grote puinhoop. Als ik hem verbaasd aankijk zegt hij dat hij moe is. In het weekend ben ik hem midden op de dag opeens kwijt. Hij vertelt even later dat hij zin had in een middagdutje! Noemen ze dit luisteren naar je lichaam? Irritant!! Of … laat me het je eens van de andere kant bekijken.

Uitgeteld zit Carola voor me op het spreekuur. Twee weken geleden zag ik haar ook en spraken we af dat ze het wat rustiger aan zou doen. Ik vraag haar hoe het nu gaat. Gefrustreerd vertelt ze me dat ze gewoon teveel te doen heeft. Die traktatie voor haar zoontje moest toch echt gemaakt worden, de taart voor het feestje toch echt besteld en dan nog niet gesproken over de was, de boodschappen, stofzuigen, etc. Daarnaast vraagt haar werk ook haar volle inzet en wil ze haar collega’s niet opzadelen met haar werk omdat zij zwanger en moe is. Ik snap het wel. Voorheen kon ze alles doen zoals ze wilde, alles tot in de puntjes regelen. Het punt nu is dat ze zwanger is en die zijn aanpassing vraagt. Ik stel voor dat ze het thuis met haar man bespreekt en dat ze luistert naar zijn kijk erop. We maken een nieuwe afspraak en ik vraag of ze dan samen kunnen komen.

Op zijn afgetrapte gympjes komt Martin binnen lopen met een perfect verzorgde Carola naast zich. Als hij gaat zitten zucht hij en begint te vertellen dat het van hem allemaal niet zo hoeft. Hij stoort zich niet aan een extra laagje stof in huis en wil gerust de was in de wasmachine doen. Het is Caroline die het niet kan. Alles moet op en top zijn, op haar manier. Hoe heerlijk zou het zijn als ze een beetje van Martin kan leren. Als ze dingen uitbesteed en het gewoon even op zijn manier laat gaan. Dat ze soms gewoon de boel de boel kan laten en op de bank kan gaan zitten omdat ze moe is.

Ik zie nog wel een betere oplossing voor me. Als mannen zo goed naar hun lichaam kunnen luisteren en zo goed de boel de boel kunnen laten, waarom worden zij dan niet lekker zwanger?! Dan kan de vrouw heerlijk in goede conditie gewoon alles op rolletjes laten verlopen. Kan hij moe op de bank gaan liggen en zij nog even de keuken aan kant maken. En de kraamweek? Ik zie Martin al genieten in zijn bed, terwijl alles om hem heen geregeld wordt. Vertroeteld worden, ontbijtje op bed en heel veel uitrusten. Regelt vrouwlief het wel allemaal even, terwijl Martin voorlopig echt zijn bed niet meer uitkomt!

Lotte Vermorken

Verloskundige De Kei

BIJ WELK TEAM KAN IK TERECHT?
Doe de postcode check (alleen getallen):
Copyright © 2024 Verloskundigenpraktijk De Kei | Designed by OOSEOO Internetmarketing | All Rights Reserved.